Είδη δανείου

Με βάση του πώς διαμορφώνεται η δόση υπάρχουν 2 βασικά είδη δανείου

Με βάση του πώς διαμορφώνεται το επιτόκιο τα δάνεια χωρίζονται στις εξής κατηγορίες

Με βάση το νόμισμα στο οποίο δίνονται τα δάνεια έχουμε

Advertisements

7 Σχόλια »

 1. Παντελής Ευγενίδης said,

  Τα σχετικά με τα δάνεια σε ξένο νόμισμα και ειδικά με το Ελβετικό φράγκο δεν είναι ακριβώς έτσι. Έχω δάνειο σε Ελβετικό άπο μεταφορά του πριν δύο χρόνια. Οταν έκανα την μεταφορά είχα δάνειο σε ΕΚΤ που μαζί με το περιθώριο της τράπεζας ήταν στο 4.25% με προοπτική ανόδου. Πήγα σε ελβετικό με συνολικό επιτόκιο 3.60% και τότε ισοτιμία 1.55. Η δόση που πλήρωνα ήταν 960Ε και βρέθηκα να πληρώνω 800Ε ήτοι κέρδος 150Ε. Σήμερα παρόλο που η ισοτιμία βρίσκεται στο 1.48 το επιτόκιο έχει πέσει ΜΑΖΙ με το spread στο 1.50% αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μετά από δύο χρόνια να έχω γλυτώσει 150*24 = 3600Ε.
  Στην απευκταία περίπτωση που ή ισοτιμίες αλλάξουν τραγικά μπορείς πάντα να το μεταφέρεις. Ασε που τουλάχισον οι ξένες τράπεζες δουλεύουν τα επιτόκια όπως πρέπει και όχι όπως οι δικοι μας οι σκιτζήδες.
  Ανεξάρτητα πάντως έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά

 2. perissos said,

  Ευχαριστώ για το σχόλιό σου, Παντελή.
  Πολύ ενδιαφέρον!
  Να υποθέσω ότι έχεις κυμαινόμενο δάνειο.
  Αναφέρεις ότι «οι ξένες τράπεζες δουλεύουν τα επιτόκια όπως πρέπει». Έχεις πάρει δάνειο απευθείας από τράπεζα του εξωτερικού ή από ελληνική θυγατρική της; Κ αναφέρεις ότι το συνολικό σου επιτόκιο είναι 1,5% ή μόνο το spread; Εάν το τελικό είναι 1,5%, τότε πραγματικά έχεις κάνει κίνηση ματ!

 3. […] σε μια συζήτηση με έναν κατασκευαστή ακινήτων, ένα στέλεχος τραπ. δανείων, έναν μαντρά μεταχειρισμένων, έναν νομικό αστικού […]

 4. Ορφανίδης Νίκος said,

  Μπορεί μια ελληνική επιχείρηση να δανειοδοτηθεί από κξένη τράπεζα; Οι καλύψεις που προσφέρει πρέπει να είναι σε ακίνητα; Ο μηχανολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνεται στις καλύψεις; Για ένα ποσό 2.000.000 ευρώ, για αποπεράτωση ξενοδοχείου, πόσο είναι το επιτόκιο χορήγησης; Αν ξέρεις κανείς φίλος, ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ.

  • perissos said,

   Καλησπέρα Νίκο,

   Όσον αφορά τα στεγαστικά, βάσει νομοθεσίας, μπορείς να πάρεις από τράπεζα του εξωτερικού όντας ιδιώτης (http://www.dolceta.eu/greece/Mod2/spip.php?rubrique49).
   Το κακό είναι ότι, με 1 γρήγορο ψάξιμο, δεν μπόρεσα να βρω τι νομοθεσία υπάρχει αναφορικά με τα επιχειρηματικά δάνεια, όπου κ μάλλον εντάσσεται αυτό που θες.

   Εάν έχεις τρόπο να πάει κάποιος δικός σου σε υποκατάστημα ξένης τράπεζας στο εξωτερικό, ίσως να μπορούσες να μάθεις από 1ο χέρι.
   Αλλιώς μια μεσοβέζικη λύση που δε χάνεις τπτ να δοκιμάσεις είναι να πας στα κεντρικά της τρ. Κύπρου στην Αλεξάνδρας. Εκεί από όσο ξέρω έχουν υπαλλήλους οι οποίοι δίνουν πληροφορίες (όσες ξέρουν τέλος πάντων) σχετικά με το banking στην Κύπρο. Αν μη τι άλλο, ίσως να μπορούσαν να σου δώσουν κάποιο τηλ σε υποκατάστημα στην Κύπρο να συνεννοηθείς. Προφανώς κ η απάντηση που θα σου δώσουν δε θα καλύπτει όλες τις τράπεζες όλου του κόσμου, αλλά ίσως μάθεις κάτι.

   Ελπίζω κάποιος περαστικός από τη σελίδα να αφήσει κάποια πληροφορία παραπάνω.
   Καλή τύχη!

 5. sofia said,

  Για δάνειο 18000€ και σταθερό επιτόκιο 5% το οποίο θα εξοφληθεί σε 4 ίσες ετήσιες δόσεις πως θα διαμορφωθεί το δάνειο για 10 χρόνια;

  • ronaldo said,

   Είστε υποψήφιοι έργων ή διευθυντής επιχειρήσεων. Ψάχνετε για χρηματοδότηση ή δάνεια για να ξεκινήσετε τα έργα σας ή να επεκτείνετε την επιχείρησή σας Είμαι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσω να λύσετε τα προβλήματά σας, παρέχοντάς σας χρηματοδότηση από 3.000 έως 900.000 ευρώ και περισσότερο στα σχέδιά σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.
   Επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.
   Email: ronaldodegan7@gmail.com


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: