Σενάριο δανείου

Είναι πολύ σημαντικό, πριν πας στην τράπεζα, να έχεις καταλήξει σε 2-3 σενάρια δανείου, ώστε να μπορέσεις να συγκρίνεις αυτά που σου προσφέρει η κάθε τράπεζα επί ίσοις όροις. Αν κ αυτό είναι στον άνθρωπο, το να πεις εξ’αρχής στεθερό για 30 χρόνια ή κυμαινόμενο από την 1η μέρα είναι μη ρεαλιστικό. Από τη μία ακόμα κ 10 χρόνια είναι μεγάλη διάρκεια για να πεις ότι τα επιτόκια θα ανεβαίνουν συνέχεια, από την άλλη κυμαινόμενο σε μία περίοδο αστάθειας όπου συνεχώς ανεβαίνουν τα επιτόκια δεν είναι κ το πιο ασφαλές. Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται μία μέση λύση, δηλ. ένα δάνειο με μία αρχική περίοδο σταθερού επιτοκίου (π.χ. για 3 – 5 χρόνια) κ μετά κυμαινόμενο. Η αρχική περίοδος έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τράπεζα χωρίς ποινή, αλλά δίνει μία ασφάλεια όσον αφορά άνοδο των επιτοκίων. Επιπλέον, για όσα χρόνια επιλέξεις σταθερό, ξέρεις ότι η δόση δεν αλλάζει, οπότε κάνεις πιο εύκολα τα κουμάντα σου. Το ιδανικό θα ήταν η σταθερή περίοδος να συμπέσει με την περίοδο που θα τελειώνει κ η τρέχουσα «οικονομική κρίση». Τώρα πότε θα είναι αυτό (ή αν υπάρξει ποτέ) είμαι ο λιγότερο αρμόδιος να το πει. Εάν έχεις κάποιο γνωστό που ασχολείται με τα οικονομικά, μίλησε με αυτόν. Διαφορετικά, κάνε μία προκαταρκτική βόλτα από διάφορες τράπεζες κ συζήτησε με τον κάθε υπάλληλο, ζητώντας τη γνώμη του. Όσο κ να θέλει να προωθήσει τα δάνεια που του έχουν πει από τα κεντρικά, όλο κ κάποια πληροφορία θα μάθεις από τον καθένα, ώστε να ενώσεις τα κομμάτια κ να αποφασίσεις. Τέλος, θα πρέπει να ξέρεις κ για τι ποσό μιλάμε πάνω-κάτω, ώστε να μπορεί να βγει κ το μέγεθος μιας υποθετικής δόσης.
Πηγαίνοντας στις τράπεζες είναι χρήσιμο να έχεις ένα πινακάκι όπου θα σημειώνεις τους όρους για κάθε σενάριο. Πιο συγκεκριμένα, θα θες να σημειώνεις

Advertisements

1 σχόλιο »

 1. Μιχάλης Νάκος said,

  Είναι γεγονός ότι για να πάρει κανείς δάνειο πλέον είναι δύσκολο, ο πελάτης πρέπει να μην είναι γραμμένος στον Τειρεσία, τα εισοδήματα του να ξεπερνούν το 40% της υπολογισμένης δόσης κτλ.

  Εργάζομαι σε γερμανικό όμιλο τραπεζικών και ασφαλιστικών συμβούλων, μέρος της δουλείας μας είναι να εκταμιεύουμε δάνεια με τους καλύτερους όρους για τους πελάτες μας, χωρίς εφάπαξ έξοδα (φακέλου, μηχανικού, δικηγόρου) , δυνατότητα χρεολυτικού δανείου, επιλογή των χαμηλότερων ασφάλιστρων στην αγορά για το πυρρός-σεισμού που είναι υποχρεωτικό (μείωση ποσού και σε παλαιότερα δάνεια έως και 50%), έκδοση επιχειρηματικού δανείου και άλλες πολλές δυνατότητες ανάλογα με το προφίλ του πελάτη.

  Είμαι στην διάθεση οποιοδήποτε να επικοινωνήσει μαζί μου και να τον ενημερώσω σχετικά για έκδοση δανείου ή μείωση εξόδων του στα ασφάλιστρα. Στείλτε μου τις ερωτήσεις σας στο προσωπικό μου e-mail: mnakos@gmail.com

  Θα χαρώ να βοηθήσω.
  Με εκτίμηση,
  Νάκος Μιχάλης


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: