Δεκέμβριος 30, 2009

Μεταίχμιο

Posted in Άνεμοι κ Ύδατα, Σχέσεις στις 5:05 μμ από perissos

Αν κ μετά από δεκαετίες έχει πλέον καταριφθεί ο μύθος περί χριστουγεννιάτικου κύματος αυτοκτονιών, νομίζω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου πως αυτή η περίοδος του -σχεδόν ψυχαναγκαστικού- festive spirit δίνει αφορμές για ενδοσκόπηση κ δεύτερες σκέψεις.

Το συνειδητοποίησα μιλώντας με ένα φίλο για τις επιλογές που έχει (κ έχουμε) να περάσουμε τις γιορτές. Βρίσκουμε τον εαυτό μας ανάμεσα σε 2 “περιβάλλοντα”, συγκοινωνούντα μεν, αλλά με ξεκάθαρα όρια.

Από τη μια, οι φίλοι κ συγγενείς, παντρεμένοι, με παιδιά (γεννημένα ή κυοφορούμενα σε κοιλιές κ μυαλά). Συγκεντρωμένοι σε σπίτια κ πιο αραιά σε εστιατόρια, με καλό φαγητό κ απαλή μουσική, με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από γάμους, δεξιώσεις, έπιπλα, σχολεία, παιδικές τροφές, επιτόκια κ άλλα θέματα που απασχολούν ένα ζευγάρι. Ας ονομάσουμε αυτήν την ομάδα “ελλιμενισμένους στο συζυγικό λιμάνι”. Σίγουροι από θύελλες, βολτετζάρουν στα μαγαζιά της προκυμαίας.

Από την άλλη, φίλοι (κ ίσως κάνας ξεχασμένος συγγενής), μόνοι, μπάκουροι ή με γκόμενα(ες). Συγκεντρωμένοι (ή καλύτερα σκορπισμένοι) στα 4 σημεία του ορίζοντα, ταξιδεύοντας στο εξωτερικό ή στον πάτο ενός μπουκαλιού, με τη σκέψη κ τη συζήτηση να περιστρέφονται γύρω από κορμιά, αλκοόλ, εκδρομές, μουσική κ ακόμα περισσότερα κορμιά. Ας ονομάσουμε αυτήν την ομάδα “ψωλαρμενιστές”. Ταξιδεύουν στην άγνωστη, ανοιχτή θάλασσα.

Όποιος έχει μπει έστω κ σε βάρκα, ξέρει πως το να λύσεις από το λιμάνι έχει τη δυσκολία του, αλλά δε συγκρίνεται με το να μπεις κ να δέσεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το να μπεις σε πλεούμενο από την ξηρά ή κ το αντίστροφο γίνεται με 1 αποφασιστικό βήμα. Ούτε με 2, ούτε σε αργή κίνηση, ούτε με σημειωτόν. Μπορείς να το σκεφτείς κ να το φιλοσοφήσεις όσο θες, αλλά το κύμα δεν περιμένει κ το βήμα εξακολουθεί να είναι 1.

Αλλιώς βρίσκεσαι στο νερό 😉

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: