Νοέμβριος 20, 2007

Σούπα τραχανά με άνηθο

Posted in Συνταγές του εργένη στις 1:04 πμ από perissos

Έπιασε κρύο, καιρός για μία γρήγορη σούπα.
Ό,τι πρέπει για το τρέμουλο μετά την προπόνηση…

Υλικά (για 1 άτομο, πολλαπλασιάζουμε αντίστοιχα)

  • λίγο λάδι
  • 1 λωρίδα μπέικον ψιλοκομμένη
  • 0,5 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 0,5 κούπα γλυκό τραχανά
  • 1,5 – 2 κούπες νερό, ανάλογα πόσο αραιή θέλουμε τη σούπα
  • αλάτι, πιπέρι
  • άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το μπέικον με την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον τραχανά κ ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει. Ρίχνουμε προαιρετικά 1 κουταλάκι αλκοόλ/κρασί κ σβήνουμε με το νερό. Χαμηλώνουμε στο 1, σκεπάζουμε κ έχουμε το νου μας να ανακατεύουμε κάθε τόσο να μην κολλήσει. Σβήνουμε όταν ο τραχανάς είναι έτοιμος. Πασπαλίζουμε με άφθονο άνηθο.

Μιαμ!

Advertisements

2 Σχόλια »

  1. Christos said,

    Otan gyrisw spiti meta apo 13 meres apo shmera ua koitaxw na to friaxw.Traxana omws poy ua brw?

  2. perissos said,

    Μεγάλα super market ή μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: